20
- mei
2021
Geplaatst door : Jolanda Verbakel
Begeleider gehandicaptenzorg (LVB) 28-32 uur, Lieshout

Niet de oplossing willen zijn of hebben voor cliënten, maar hen stimuleren en motiveren om zelf op zoek te gaan naar mogelijkheden en kansen. Als begeleider geef je hen het vertrouwen en ga je daarin mee, ook al zou het niet jouw keuze zijn. Persoonsgerichte begeleiding, waar je echt kijk naar wat iemand nodig heeft om zo fijn mogelijk te leven.

Begeleider gehandicaptenzorg (LVB)
28-32 uur, Lieshout

Zo maak jij het verschil
Binnen het Laarhuys zijn twaalf appartementen gevestigd waar (jong)volwassenen wonen in de leeftijd van 20 tot 44 jaar. Binnen de appartementen wonen cliënten (begeleid) zelfstandig en kunnen daarnaast gebruik maken van de gezamenlijke ontmoetingsruimte waar samen gegeten wordt of een bakkie koffie wordt gedronken. Vanwege tijdelijke afwezigheid van een collega zijn we op zoek naar een enthousiaste begeleider die zich voor een half jaar aan onze locatie wil verbinden, maar wellicht voor langere tijd aan ORO!

Cliënten hebben allen een licht verstandelijke beperking en het merendeel van de cliënten heeft daarnaast bijkomende problematiek zoals psychische kwetsbaarheid of een stoornis in het autisme spectrum. Cliënten hebben een gevarieerde hulpvraag, waardoor jouw werkdagen altijd afwisselend en dynamisch zijn. Jij stemt je begeleiding af op wat een cliënt op dat moment van jou nodig heeft. Je focus ligt op het bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten en het bieden van nabijheid, zodat zij zelf het overzicht over hun eigen leven kunnen houden. Daarnaast ondersteun je cliënten bij de uitdagingen die het dagelijks leven met zich meebrengt. Voor de cliënten ben jij een veilige ‘thuisbasis’ en zij zien je ook echt als een vertrouwenspersoon; cliënten weten wat ze aan jou hebben. Cliënten verzorgen zich zelfstandig en jij ondersteunt hen daar waar nodig.

Ouders hebben een belangrijke en betrokken rol in de zorg en begeleiding aan de cliënten. Je stemt veel met hen af en houdt hen samen met hun zoon of dochter op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen. Daarnaast ondersteun je de zorgcoördinator door met jouw kennis mee te denken of input te geven in belangrijke zaken rondom cliënten of hun persoonlijk plan.

Deze talenten breng je mee
Jouw begeleiding is er op gericht dat de cliënten zichzelf mag zijn. Je hebt voelsprieten voor wat iemand nodig heeft en hoe je daarbij aan kan sluiten.
Je hebt ervaring met het begeleiden van woongroepen en de daarbij horende groepsdynamica. Je hebt talent om gedrag positief te beïnvloeden en je weet verbale conflicten bemiddelend te begeleiden waarbij je duidelijk bent in je communicatie.
Door de rust die jij uitstraalt, weet je een veilige plek voor de cliënten te creëren waar zij zich écht thuis voelen.
Samen met ouders en collega’s zet jij je in om in gezamenlijkheid de beste zorg voor de cliënten te kunnen bieden. Hierbij zoek jij graag de verbinding met elkaar en ga je uitdagingen niet uit de weg.
Je staat stevig in je schoenen en je vindt het niet erg om diensten zelfstandig (alleen) te draaien.
Je bent in het bezit van een diploma op minimaal mbo 3 niveau in de richting van zorg en/of welzijn.
Dit bieden wij jou
Een baan voor 28 tot 32 uur per week. Je werktijden liggen doordeweeks tussen 7.30 uur en 22.30 uur en in het weekend tussen 10.00 uur en 22.30 uur. Daarnaast werk je feestdagen en heb je gemiddeld twee tot drie slaapdiensten per maand.
Een leuke groep cliënten met allen een individuele begeleidingsvraag. De samenwerking met het betrokken netwerk van de bewoner maakt het werken op deze locatie dynamisch en uitdagend.
De ruimte om via onze eigen Academie gerichte trainingen te volgen (o.a. support gericht werken, LVB en autismetraining).
Een salaris volgens cao gehandicaptenzorg, FWG35, inschaling per 1 juni 2021 (minimaal €1.920,- en maximaal €2.853,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek) met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een eindejaarsuitkering, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling, opleidingsbudgetten en oog voor fit en vitale medewerkers.
Een contract voor zes maanden. Na het aflopen van jouw contract bij het Laarhuys kijkt afdeling Recruitment uiteraard graag met jou samen naar andere mogelijkheden binnen ORO.
Is je interesse gewekt?
Begeleider gehandicaptenzorg (LVB)

Heb je vragen over deze vacature? Nicole de Vries (wijkmanager, 06-29581784), Anoek van de Ven (zorgcoördinator, 06-15644134) of Afdeling Recruitment beantwoorden ze graag.

Sluitingsdatum vacature: 26 mei